България взе страната на Испания и показа червен картон на Христо Стоичков. Това заяви самият Стоичков пред бТВ. Така той коментира новината, че МВнР задейства процедура по освобождаването му като почетен консул в Барселона.

"Христо Стоичков отдавна го е играл този мач. Христо Стоичков е назначен за почетен консул за срок от 5 години, изтекъл е през 2016 г. Какво ще гласувате, на кое, накъде, как? Аз нямам нищо общо, аз нямам мандат, нямам право да подписвам документи, да издавам документи. Преди 14 месеца трябваше да го вземат това решение.  Никой от българското министерство не ми се е обадил. Рано или късно щеше да се разбере, то си има документи", заяви Стоичков.

И подчерта, че е бил нещатен почетен консул и държавата не му е плащала нищо.

Стоичков заяви, че не съжалява за думите си след референдума за независимост на Каталуня.

"Не съжалявам за думите си Не може в XXI в. да гледаш кръв, насилия. Единственото, за което съжалявам, че споменах името на въпросния син на въпросната вицепремиерка", заяви Стоичков.

Той обаче коментира предпазливо перспективата за независимост на Каталуня.

"Хората съвсем нормално, логично да гласуват. Съвсем различно е дали ще бъде приет от ЕС или Испания. Хората така са преценили, аз ги подкрепям", заяви Стоичков.

И допълни, че би се изказал и в защита на други провинции, ако там има насилие.

Пред Нова тв Стоичков допълни, че винаги се е чувствал посланик в Каталуня.

"Това, че нашата управа нещо им е хрумнало, най-малко ме притеснява. Винаги сън играл за България", каза още Стоичков.

И пожела приятна работа на МВнР.