Аржентина все пак ще играе на Световното по футбол догодина в Русия и основната заслуга за това е на Лионел Меси, който реализира хеттрик за обрат в последния мач в Еквадор - 3:1.

"Гаучосите" се нуждаеха от победа, за да си гарантират визите, но още в първата минута се оказаха губещи в резултата. 

В 12-ата и 20-ата минута обаче № 10 вкара две попадения, а в 62-рата довърши съперника. Така Аржентина събра 28 точки и зае третото място в крайното класиране. Меси и компания избегнаха и баражи с Нова Зеландия, Австралия и Хондурас, на които отива петият Перу.

Другите представители на Зона "Южна Америка" за мондиала са Бразилия (41 точки), Уругвай (31) и Колумбия (27 т.).

Уругвай също догонваше в резултата срещу Боливия, но в крайна сметка стигна до 4:2. Колумбия пък записа спасително 1:1 в прекия сблъсък с Перу. Хамес Родригес изведе колумбийците напред, но перуанците изравниха чрез Хосе Гереро и направиха последните минути драматични.

Класиралият се отдавна състав на Бразилия разби с 3:0 голямата жертва на тези квалификации - Чили. Попаденията паднаха през второто полувреме.

Така чилийците, начело на които има звезди като Артуро Видал и Алексис Санчес, останаха извън борда за финалите. Тимът два пъти поред е носител на "Копа Америка" и един от хитовете на Световното в Бразилия преди три лета.