Кубрат Пулев се чувства подготвен, силен и уверен за мача за световнатга титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, твърди самият той в интервю за "Скай спортс".

Това ще е втора възможност за Кобрата да седне на боксовия трон. През есента на 2014 г. той излезе срещу Владимир Кличко и бе нокаутиран в петия рунд.

"Сега знам, че не бях готов за мача с Кличко, може би бях твърде млад, признава Пулев. - Този път обаче подготовката ми е много по-добра, чувствам се по-силен и напълно готов. От загубата от Кличко научих много неща. От една загуба човек научава много повече, отколкото от победа. Когато биеш, си мислиш, че си номер 1 и нямаш нужда от подобрения. Загубата те кара да работиш още по-здраво."

Кубрат не крие, че разузнава подробно своя опонент.

"Никога не съм гледал толкова много един боксьор. Виждам какво той прави добре и какво - не. Всеки трябва постоянно да се учи, независимо дали съм аз, Джошуа, или някой друг. Ако някой каже, че знае всичко в бокса, той лъже. Когато Кличко се би с Ей Джей, мачът бе 50 на 50, но той не се бе подготвил добре. Кличко си мислеше, че ще бие Джошуа без проблем", казва още Кобрата.

За мача на стадион "Принсипалити" са продадени повече от 70 хиляди билета, останали са най-скъпите места край ринга. В България двубоят, на който са заложени три шампионски пояса, може да се гледа от "Диема Спорт".