Григор Димитров и Рафаел Надал играят утре сутринта наше време (петък, 13 октомври) четвъртфинал на турнира от серията "Мастърс 1000" на твърди кортове в Шанхай.

Двубоят няма да започне по-рано от 9 часа. Най-вероятно двамата ще излязат на корта между 9:30 и 10 часа.

Това ще е мач №3 между Рафа и Гришо от началото на тази година. И няма да е последен, ако българинът отиде на финалния "Мастърс" в Лондон, което най-вероятно ще се случи.

Първата ни ракета е играл три мача срещу само още един тенисист през 2017-а - Хуан Мартин дел Потро.

Надал, който е №1 в света в момента, и Димитров спориха на епичен полуфинал на "Аустрелиън оупън" в началото на 2017-а. Испанецът спечели с 3:2 сета, а мачът ще остане като един от най-хубавите тази година.

На финала в Мелбърн Матадора отстъпи пред Роджър Федерер в друг спектакъл за историята.

Миналата събота Надал и Димитров предложиха още един голям и оспорван двубой, в който пак връх взе Рафа. Григор изравни сетовете, но в третия прословутата желязна психика на носителя на 75 титли в кариерата си наклони везните.

Сега предстои мач №11 между двамата. Хасковлията е спечелил само веднъж - в Пекин през миналата година, след което той достигна финала. Проблемът за Гришо е, че тогава Рафаел не беше в най-добрата си форма.

Сега е различно - световният №1 е напът да завърши сезона по най-добрия възможен начин. Но ако Григор е решил да катери нови върхове в кариерата си, ще трябва по-често да се справя със съперници от ранга на Надал.

Победа за нашето момче ще означава, че в понеделник той ще се изкачи до седмо място в ранглистата - рекорд. Дори да не направи нищо повече в Шанхай.

А извън корта двамата с Рафа са добри приятели и не го крият. По-рано тази година Димитров гостува в тенис академията на един от най-големите спортисти на нашето време в Барселона.