Предполагаемият Спас Василев, който вероятно се крие зад популярния в социалните мрежи „Александър Николов“, се е занимавал с измами и преди да се прочуе в интернет. Бивша негова учителна разказа пред медиите, че през 2011 г. той я е убедил да организира група за екскурзия до Милано – взел парите, а пътуване нямало.

Учителката по музика на Спас Радка Тодорова Йончева разказа пред Нова телевизия и „24 часа“ за своя случай.

“Познавам Спаско, откакто дойде при нас в VIII клас и след това още няколко години поддържахме приятелски отношения. Успя да ми влезе под кожата и го приемах като точен човек. Искал ми е пари назаем и ги е връщал на точната дата. Сега си давам сметка, че е подготвял отдалеч измамата”, казва учителката пред „24 часа“.

Според нея тогава Спас е носел фамилията Мурджов. През 2011 г. той предложил на учителката си тя да събере група от минимум 10 души, на които той ще осигури евтини билети за самолет до Милано и за посещение на спектакъл в Ла Скала.

Радка Тодорова Йончева разказва, че тя събрала групата, в която имало и четирима прокурори от Военно-апелативна прокуратура. Учителката и още 11 души събрали парите и тя ги предала на Спас.

"Потърпевшите щяха да го пребият, спасих го. После подадох жалба в районното в Благоевград. Накрая делото бе приключено поради неизвестен извършител", разказва потърпевшата пред Нова телевизия.

С един от прокурорите ходихме в дома му в Кочериново. Там каза, че след 2 дни ще отнесе билетите в кабинета на прокурора. Измамените искаха да му хвърлят здрав бой, но аз ги спрях. Повече не съм го виждала”, допълва тя и пред „24 часа“.

Радка Тодорова Йончева разбрала, че Спас е викан за разпит и всичко си признал, но преписката била водена срещу неизвестен извършител и после прекартена.