Българската журналистка, живееща в Чикаго, Ваня Креймър бе една от първите, които признаха, че са попаднали в капана на измамника "Александър Николов". След класическа сделка със самолетни билети, той източил от картата ѝ 13 000 долара.

Като лицето, стоящо зад профила "Николов", вече бе арестуван измамникът Спас Василев, но още не е ясно каква ще е съдбата му. 

Креймър обаче се възмущава от арогантното изявление на вътрешния министър Валентин Радев, който каза, че няма да впрегне ресурса на МВР и че "... който иска евтин билет, да страда".

Пуликуваме поста ѝ от фейсбук:

"Господин министър на вътрешните работи, наистина ли преди малко казахте на група ощетени българи, сред които съм и аз, че няма да използвате ресурсите си, за да заловите един престъпник? Доколкото знам, вече ОСЕМ ГОДИНИ той е на свобода, "благодарение" на добрата работа на правораздаващите служби на всички нива?

Още в началото на месец август тази година аз и група също излъгани от "Александър Николов", дойдохме в една от поверените Ви служби с папка. Подаде се жалба. В папката беше истинското име на Александър, адреса му, както много подробности за още измамени.

#койСвършиЧастотРаботатаВи?

И как е възможно един министър и подчиненеите му да се държат арогатно и високомерно с хора, които трябва да защитават?

Ние, група граждани, честни и с добри помисли, сме проявили непредпазливост и бяхме измамени. От всички вас очакваме да залавяте престъпниците навреме, а не да се подигравате с жертвите.

С неуважение: Една българска гражданка"

---

Бел ред. Поста публикуваме с незначителни корекции. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z