"Левски" спечели с 1:0 срещу "Етър" в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Пред почти пълните докрай трибуни на стадион "Ивайло" във Велико Търново "сините" (днес играха в жълто) записаха икономична победа с мисъл може би повече за идната събота, когато е сблъсъкът с ЦСКА-София.

Поведението на столичани бе в духа на футбола, изповядван в родината на старши треньора Делио Роси - практичен и успешен, без да гали окото.

"Левски" пак не допуса гол, а вкара чрез защитника Давид Яблонски, който е голмайстор №1 на тима от началото на сезона с 5 попадения в 10 мача. Това стана още в 5-ата минута. 

За първи път от 18 години насам на стадион "Ивайло" в мач от родния елит се игра на осветление. Новите прожектори на арената бяха пуснати и по-рано тази седмица за домакинските еврокварификации на юношеския ни национален отбор до 17 години.

А под тях "болярите" не успяха да направят това, което сториха срещу ЦСКА - да вкарат голове.

До края на срещата "Етър" така и не създаде чиста голова възможност. А Жуниор Мапуку можеше да удвои аванса на "Левски", но изтърва страхотна възможност през второто полувреме.

Снощи - в един от последните мачове от кръга, ЦСКА-София направи неочаквано 0:0 срещу "Пирин" (Благоевград) у дома. "Червените" изтърваха половин дузина чисти положения.

"Лудогорец" води с 30 точки, следван от ЦСКА с 27, "Левски" има 24 и т.н.