"Съжалявам" и "адвокатът ми ще говори" бяха единствените думи пред медиите на 33-годишния Спас Василев - истинското име зад фейсбук профила "Александър Николов" - обвинен в измами на десетки хора със схема за евтини билети потребители на Фейсбук.

Днес в Софийския районен съд гледа мярката му за неотклонение. Прокуратурата настоя съдът да остави Василев за постоянно в ареста по обвинение за измама от 2012 година за сумата от 490 лева, съобщи БНР. В крайна сметка магистратите уважиха искането.

Обвинението иска най-тежката мярка заради опасността на свобода Василев да се укрие, както го е правил до задържането му в петък. Според прокуратурата Василев е извършвал "упорита престъпна дейност".

Обвинението на Василев е по старо разследване – от 2012 година, затова, че е измамил гражданин, като му обещал, че ще му осигури пакет от 10 самолетни билета за 490 лева. За да бъде убеден съдът за най-тежката мярка за неотклонение, прокуратурата ще представи и материали от дела в Дупница и Благоевград, с други ужилени граждани от все още Спас от Кочериново. Ще бъде приложено и събраното от отдел "Компютърни престъпления" покрай разследването "Александър Николов".