Прочутият композитор Андрю Лойд Уебър напуска Камарата на лордовете, защото заради нарастващата си заетост извън политиката вече не може да присъства на всички решаващи гласувания, свързани с „Брекзит“.

Представителят на торите, известен с мюзикълите си „Фантомът на операта“ и „Котките“, обяви, че днес изисканията за членство в Горната камара са „много различни“ от тези по времето, когато се е присъединил към Лордовете през 1997 г., пише „Индипендънт“.

69-годишният лорд Лойд Уебър казва:

„Имах привилегията да бъда член на Камарата 20 години и подавам оставка с натежало сърце, но знам колко различно е това, което се очаква от един член днес, а работният ми график е най-натовареният в кариерата ми досега.

Би ми било невъзможно да участвам в многобройните разисквания и гласувания по процеса на напускане на Европейския съюз – и чувствам, че мястото ми трябва да бъде заето от някой, който може да посвети толкова време на Камарата на лордовете, колкото изисква настоящата ситуация.“

Натовареният график, за който говори лорд Лойд Уебър, включва три шоута на Бродуей и две на лондонския Уест Енд, телевизионна постановка на „Исус Христос Суперзвезда“ и автобиографична книга, с която ще отбележи 70-годишнината си през 2018-а.

"Площад Славейков"