"Щом медиите не се извиниха, ще се видим в съда", повтори и днес вицепремиерът Валери Симеонов. 

Преди малко повече от седмица той поиска извинение от БНТ, БНР, Нова тв и бТВ. Искането му даже беше качено на сайта на Министерския съвет. Извинението той поиска след масираната отрицателна реакция след участието му в сутрешния блок на Нова тв, когато отправи завоалирани заплахи към водещия Виктор Николаев.

Според вицепремиера от коалиционния партньор на ГЕРБ "Обединените патриоти" се оказа, че прави всичко, за да защити нарушените си човешки права.

"Аз битки с никого не водя, нещо неправилно тълкувате" - така отговори Симеонов на въпрос на БГНЕС относно развоя на битките му с медиите. "Но си защитавам човешките права, законовите права. Щом медиите не се извиниха, ще се видим в съда, то е ясно", лаконично потвърди той.

На въпрос относно езика на омразата, използван в последните дни от патриотите в парламента спрямо ДПС, Валери Симеонов, гост на празника на 68-ма бригада Специални сили в Пловдив, първо коментира: "На тоя ден да говорим за ДПС ми се струва пошло".

После посъветва репортерите да направят справка с ДПС какво означава език на омразата.

"Да наречеш някого ксенофоб и фашист също е език на омразата, а на това сме свидетели от влизането ни в 43-ото Народно събрание”, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ. "Това, обаче, странно не възмущава никого"

Днес социологическата агенция "Галъп интърнешънъл" представи изследване, според което 56 на сто от българите смятат, че Симеонов трябва да си подаде оставката.