Защо Ангел Попов продължава да бъде заместник-министър на транспорта, след като срещу него има подаден сигнал за корупция. Този въпрос зададоха депутати от БСП. Те изтъкнаха, че още при подготовката на това назначение Националното сдружение на българските превозвачи е информирало премиера Бойко Борисов за съмнителни факти от миналото на Попов.

"Г-н Попов със своите действия до 2014 г. се слави като "браншовик", който прокламира, че събира пари от свое име за сметка на министъра на транспорта, информационните технолопгии и съобщенията към онзи момент, за да могат съответно членовете на сдружението, което той е учредил, да се сдобият многократно с ЕКМТ/CEMT разрешителни за превоз на товари."

Това се казва в сигнала. И се допълва, че зад него застават хора със своите имена, от които е била събрана въпросната сума за въпросните разрешителни. От сдружението изтъкват, че разрешителните се получават след законово регламентирана процедура и в съответствие с определени критерии, а не чрез заллащане на суми на определени лица, които и да са те. Според сигнала Попов още "взема заеми, ползва услуги и придобива стоки, без да ги заплаща".

Според сайта на Министерството на транспорта Попов продължава да заема поста си. За него не е посочена никаква друга информация.

"Обединените патриоти", чиято номинация бе зам.-министърът, излязоха на трибунка в кулоарите, за да го защитят. Според Борис Ячев такава атака вече е имало срещу Ангел Попов от страна на "една организация в международния транспорт", и тогава той е завел дело за набеждаване и уронване на престижа.

"От вчера са предприети принудителни административни мерки към един от членовете на същата тази международна асоциация. Те водят до временното отнемане на лиценза. Предполагаме, че днешната атака, но през устата на депутат от БСП, е поради тази принудителна административна мярка", обясни Ячев.

Според него Попов е атакуван заради смели политики, които са засегнали интересите на въпросната организация.

"Това обаче означава, че вървим в правилната посока. А днешното изявление на депутат от БСП го оценяваме като поредния похват на животното сепия – когато е застрашено, пуска облак мастило за отвличане на вниманието", описа живописно народният представител.

Георги Колев от ПФ пък заяви, че някой не иска да "прости" на Попов това, че е ограничил взимането на книжки от неграмотни шофьори.

"Да ограничиш хиляди хора, които не мога да четат, на джигитите на пътя – това няма да му бъде простено, и няма да бъде простено на всички нас. Това не е за укор, а за адмирации!", заяви депутатът.