Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по публикации в медиите, уличаващи зам.-министъра на транспорта Ангел Попов в корупция. Това съобщиха от прокуратурата. От БСП днес изнесоха дани, че в миналото Попов е събирал пари от превозвачи, за да им издейства разрешителни, които обаче се издава според законова процедура.

Ето съобщението на прокуратурата

"Днес, 18.10.2017г., главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по публикация в „Дир БГ“ със заглавие „БСП: Зам.-министър на транспорта изнудвал превозвачи“ и разпореди на Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка.

В хода на проверката Софийска градска прокуратура ще снеме обяснения от народния представител Георги Свиленски и Ангел Попов - заместник министър на транспорта. Ще бъде изискана информация от кабинета на Министър – председателя на Република България дали е постъпвал сигнал от Националното сдружение на българските превозвачи с оплаквания срещу действия на Ангел Попов – заместник министър на транспорта. Ще се изиска информация и от Националното сдружение на превозвачите за това изпращали ли са сигнал с описаните в публикацията твърдения за действия на Ангел Попов.

Проверката ще бъде извършена в максимално кратки срокове."

Публикации по темата обаче има още отпреди кажи-речи половин година - по времето когато ставаха назначенията в настоящото правителство.