Лео Меси записа уникално постижение в европейските клубни турнири - 100 гола. Снощи аржентинецът вкара едно от попаденията за победата на "Барселона" с 3:1 над "Олимпиакос" в група D на Шампионската лига.

Жерар Пике от домакините получи червен картон при 1:0 в 42-ата минута. Въпреки че останаха с 10 души, "блаугранас" вкараха още два пъти, а гърците се разписаха почетно в 90-ата. Голът на Меси бе в 61-ата минута.

В другия мач от групата "Ювентус" обърна "Спортинг" (Лисабон) с 2:1 от 0:1 в Торино. В класирането "Барселона" води с 9 точки, Юве има 6, "Спортинг" е с 3, а "Олимпиакос" няма актив.

"Манчестър Юнайтед" почти си осигури участие в емилинациите след 1:0 на терена на "Бенфика". Маркъс Рашфорд вкара в 65-ата минута от пряк свободен удар, но голямата "заслуга" е на вратаря на "орлите" Миле Свилар, който подцени ситуацията и влезе с топката в мрежата.

Стражът има извинение, тъй като е само на 18 г. и е най-младият на този пост в историята на турнира.

В същото време "Базел" нанесе важен удар на терена на ЦСКА (Москва) - 2:0. Така "Юнайтед" води с 9 точки в гр. "А", а "Базел" има 6, докато ЦСКА е с 3, а изненадващо за мнозина "Бенфика" още е без точка.

"Пари Сен Жермен" също направи важна крачка към плейофите с 4:0 на терена на аутсайдера в гр. В "Андерлехт". Всяка една от големите звезди на ПСЖ се разписа по веднъж - Неймар, Едисон Кавани, Килиан Мбапе и Анхел ди Мария. 

При завръщането на треньора Юп Хайнкес в Шампионската лига пък "Байерн" не се затрудни много срещу "Селтик" - 3:0.

ПСЖ води с 9 т., следван от "Байерн" - 6, "Селтик" - 3 и "Андерлехт" - 0.

Две равенства предложи битката в и без това завързаната група С. "Атлетико" (Мадрид) не успя да преодолее съпротивата "Карабах" - 0:0. Нападателят на домакините Ндлову получи втори жълт и червен картон в 75-ата минута, но въпреки това "Карабах" устоя.

"Челси" и "Рома" пък завъртяха зрелищно 3:3, след като гостите стигнаха до пълен обрат от 0:2. "Челси" води със 7 точки, "Рома" има 5, "Атлетико" още е без победа с 2, а дебютантът "Карабах" взе първата си точка.

Тази вечер са мачовете от Лига Европа. "Лудогорец" гостува на португалския "Спортинг" (Брага) от 22:05 часа.