Ръководството на "Левски" свали емблема на ЦСКА-София от билетите за дербито в събота на стадион "Васил Левски". Над 10 хиляди талона бяха продадени с лого на "червените" по случай 70-годишнината на клуба, която ще се чества догодина.

ЦСКА-София го използва вече от няколко месеца. "Левски" обаче не признава клуба на Гриша Ганчев за наследник на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Феновете са "сините" реагираха гневно на това, че юбилейната емблема се мъдри на билетите, които клубът от "Герена" издава, тъй като е домакин в събота.

Билет от първата партида - преди намесата на феновете.

И управата на "Левски" реагира. Останалите пропуски са изтеглени и заменени с такива, на които е само символа на 103-годишния отбор.

На мача емблемата на ЦСКА-София няма да стои на информационното табло на стадиона, но това вече бе превено и миналия сезон.

Новата партида.

Има обаче и други интересни мерки: футболистите и спортно-техническото ръководство на "сините" нямат право да изговарят името ЦСКА. Вместо него те трябва да произнасят "новия отбор", "преименувания отбор", "отбора на Гриша Ганчев" и т.н. и т.н.

А мачът се очертава да е доста посетен. На трибуните се очакват около 25 хиляди зрители.

Главен съдия ще бъде пловдивчанинът Георги Кабаков. Началният час е 16:00.