"Лудогорец" спечели с 2:0 като гост на португалския "Спортинг" (Брага) в третия кръг на груповата фаза на турнира Лига Европа. Головете реализираха Козмин Моци в 25-ата минута и Джоди Лукоки в 56-ата. 

Българският тим поведе в квартета си със 7 точки, отборът от Брага има 6. В другия мач "Хофенхайм" спечели с 3:1 срещу "Истанбул Башакшехир" у дома.

Никога досега наш състав не беше побеждавал в мач от евротурнирите в Португалия. Сред титулярите на Димитър Димитров-Херо нямаше нито един българин, а само чужденци. Треньорът остави сред резервите капитана Светослав Дяков.

"Лудогорец" изигра солиден мач и спечели напълно заслужено, Херо използва по най-добрия начин силните страни на футболистите си. Той изненада донякъде със схемата си на игра - 3-4-3. След мача сподели, че я е съобразил със стила на игра на португалците.

Отлични намеси на вратата на "орлите" пък имаше вратарят Ренан.

В 8-ата минута гостите имаха късмет  - гол на Брага не бе зачетен заради засада, а повторенията показаха, че такава няма. В следващите минути "зелените" няколко пъти застрашиха вратата на португалците.

В 25-ата минута Козмин Моци напомни за голмайсторския си нюх, като засече с глава центриране на Вандерсон за 1:0. Малко след това бразилското крило бе близо до това да направи 2:0, но отлична изява имаше вратарят на "Спортинг" (Брага) Матеус.

Вторият гол на "Лудогорец" дойде в най-подходящия момент, когато домакините започнаха да упражняват все по-сериозен натиск към вратата на Ренан. Бързоногият Джоди Лукоки наказа грешка в отбраната на Брага за 2:0. Попадението може да се счита и за автогол на Раул Силва, който не успя да предотврати посещението на топката в мрежата.

В следващите минути думата имаше Ренан, който отчая домакините. В 70-ата домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Абел Анисе, но италианският съдия Давиде Маса не ги уважи. Той изгони от скамейката треньора Абел Ферейра. Резултатът остана 2:0. Поредна гросмайсторска победа в Европа за "Лудогорец".

След две седмици "Спортинг" (Брага) връща визитата в Разград.