Мачът от турнира Лига Европа "Спортинг" (Брага) - "Лудогорец" (0:2) е бил пред прекратяване заради маймунски звуци от страна на фенове на домакините по адрес на Джоди Лукоки от българския тим.

Такива се чуваха през първото полувреме. На почивката съдията Давиде Маса предупредил португалците, че ако звуците не престанат, той ще спре срещата. Тогава по радиоуредбата на стадиона се чу призив към запалянковците. Имало е и разговори с отделни фенове, които са по-популярни сред публиката на "Спортинг" (Брага).

Така второто полувреме премина нормално. А Джоди Лукоки, който е холандец от суринамски произход, вкара втория гол в началото на второто полувреме и до голяма степен реши мача.

Възможно е съперникът на "Лудогорец" да понесе санкция. Това ще стане, ако съдиите и делегата на УЕФА са описали в докладите си за двубоя маймунските звуци. Европейската футболна централа следи много строго за проявите на расизъм. Неслучайно има кампания, която тече в медиите и на официалния сайт на УЕФА целогодишно.