Григор Димитров е на полуфинал на турнира на твърди кортове в Стокхолм след победа с 6:3, 6:4 над по-големия от братя Звереви - Михаил.

В събота българинът, който е №1 в схемата, ще спори за място на финала срещу италианеца Фабио Фонини, който изтръгна успех срещу Джак Сок (САЩ) в драматичен и оспорван двубой, продължил близо 3 часа - 6:7(3), 7:6(2), 7:5.

Заради този маратонски сблъсък закъсня мача на Григор. Димитров ликува и в третата си среща с Миша Зверев, като в предишните две печелеше далеч по-трудно.

В първия сет Гришо проби за 4:2, което се оказа достатъчно да поведе след 6:3. По аналогичен начин се разви и втората част, в която българинът смути подаването на германеца за 4:3, последва затвърждаване за 5:3 и размяна на успешни сервис геймове - 6:4 и 2:0.

Турнирът в Стокхолм е един от любимите на хасковлията - той почти винаги се представя силно там. В шведската столица грабна първата си титла от АТП - през 2013 г. На следващата отстъпи пред Томаш Бердих на финала. През миналата година първата ни ракета падна на полуфинал от Хуан Мартин дел Потро, с когото сега може да се срещне в двубоя за титлата.

Димитров защити точките си от миналата година. Ако стигне до финала, със сигурност ще си гарантира участие във финалния Мастърс през ноември.

Григор и Фабио Фонини са се срещали 5 пъти досега, като резултатът е 3:2. Последният им мач е преди повече от две години.