Григор Димитров загуби на финала на турнира от АТП 250 в Стокхолм - 4:6, 2:6 от шампиона в надпреварата Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът защити титлата си от миналата година.

Днес играта на българина, поставен под №1 в схемата, не вървеше. Той направи доста грешки срещу и без това неудобния за него съперник. Кулата от Тандил води с 6:2 в преките двубои между двамата, като предишните две срещи бяха спечелени от българина.

През 2016-а Делпо надви Григор на полуфинал и след това вдигна голямото отличие. 

Днес Димитров се размина с четвърти трофей за годината и осми в кариерата му. Най-важното обаче е, че за първи път той ще играе на финалния "Мастърс" в Лондон през ноември - осигури си участието още след четвъртфинала в шведската столица.

През следващата седмица му предстои гастрол във Виена, където турнирът е от по-висока категория - АТП 500.

Още от първия гейм днес Григор трябваше да се справя с точки за пробив. Тогава той устоя, но не и в петия гейм, в който Кулата направи брейк и дръпна с 3:2. Димитров можеше да отвърне с рибрейк, ала Хуан Мартин не трепна и дръпна с 4:2.

До края на сета латиноамериканецът не допусна колебания е поведе с 1:0.

Втората част имаше сходно начало. Този път хасковлията допусна пробив за 1:2. Последва маратонски гейм, в който пред българина се откриха три точки за брейк. Сервисът спаси Делпо във важния психологически момент. 

Последва нов пробив на негова сметка, а при 5:2 той сервираше за титлата и завърши мача подобаващо с топовен начален удар.