Пореден бюджетен Nokia ще излезе следващия месец - този път с максимално ниската цена от 99 долара, съобщиха технологичните сайтове.

Nokia 2 ще бъде с двуядрения процесор Snapdragon 210, 1GB RAM и 8GB вътрешна памет. Дисплеят ще е 4,7 инча и със скромната резолюция 1280х720. 

А батерията ще е впечатляващите 4000 мАч, което комбинирано с лекия хардуер означава дълъг живот и употреба само с едно зареждане. Разбира се, това включва двоен слот за SIM карти, екстрата на всеки бюджетен смартфон.

А добрата новина е операционната система - Android 7.1 Nougat. Дали хардуерът ще понесе толкова нова версия - предстои да видим.

Феновете на възстановената марка обаче чакат Nokia 9, флагманът на компанията, който ще покаже дали тя има шанс да се върне сред големите имена в бранша. Засега новият мениджмънт от китайската компания HMD Global показа добри модели в ниския и средния клас. В 2017 г обаче двойните камери, безрамковите и извити дисплеи и хардуер като на настолен компютър отпреди две-три години - това играе ключова роля за инвеститорите и публиката.