Спас Василев от Кочериново, доскоро по-известен в социалните мрежи като Александър Николов, остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Той оспорваше наложената му мярка за неотклонение задържане под стража, но магистратите решиха, че не може да бъде пуснат на свобода.

Спас Василев е задържан за измама със самолетни билети за 490 лева. Случаят е от 2012 г., когато той заблудил, че ще предостави 10 билета на Иван Ралчев, който работи в ПИБ. Според съда има достатъчно доказателства за това престъпление.

Все още прокуратурата не е повдигнала обвинения на Василев по други 3 прокурорски преписки, които се водят срещу него. Тези материали са присъединени към делото за измамата от 2012 г.

"Не са събрани все още доказателства, че Александър Николов от Париж е Спас Василев от Кочериново", каза съдия Милен Михайлов.

Съдът все пак прецени, че ако той бъде пуснат на свобода, може да извърши ново престъпление.
 

Спас от Кочериново остава в ареста.

Както и че Василев може и да се укрие, ако бъде пуснат. Като доказателство за това магистратите се позоваха на петгодишното издирване на Спас и последното му задържане на 13 октомври, при което той бил доведен насила в ГДБОП. Василев бе лаконичен пред съда и каза само, че иска по-лека мярка за неотклонение

Години наред Василев използвал фалшива фейсбук самоличност, за да обещава пътувания и да продава самолетни билети.

Миналата седмица адвокатът му заяви, че Спас имал желание да купува билети на хората, но понякога ставали и грешки. Според изчисленията на пострадали от Василев той е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си.

Сред измамените са служители на прокуратурата, учители, журналисти. Схемата е действала от поне 8 години.