ЦСКА-София мина през много мъки за класирането си на четвъртфинал в турнира за Купата на България. На стадион "Българска армия" домакините губеха с 0:1 от второразредния "Ботев" (Враца), но стигнаха до 3:1 в последните 20 минути.

Мачът на Армията почна с едноминутно мълчание в памет на починалия д-р Павел Филипов, бивш клубен лекар на ЦСКА и "Локомотив" (София).

Атанас Димитров откри резултата с глава в 8-ата минута - 1:0 за "Ботев", шок за ЦСКА. "Червените", треньорът на които Стамен Белчев остави на скамейката половин отбор титуляри, играха много слабо преди почивката. Направиха и пропуски.

След почивката Белчев пусна в игра голмайстора на ЦСКА Фернандо Каранга, който се превърна във важна фигура за тима си. 

В 64-ата минута съдията Петър Костадинов вдигна директен червен картон на Кристиян Григоров от врачани заради съпрокосновение с Каранга. Изгонването бе пресилено.

В 69-ата Каранга изравни с глава, като топката рикошира в крака на бранител на "Ботев" преди да влезе в мрежата. Сред това отбраната на врачани падна.

В 82-ата Кирил Десподов направи 2:1, а Кевин Кубемба окончателно елиминира интригата в 84-ата за 3:1.

В друг мач от днес "Литекс" отстрани "Локомотив" (София) с 1:0 като домакин. По-рано днес носителят на трофея "Ботев" (Пловдив) едва се измъкна след 4:3 срещу "Царско село" на стадион "Славия".