България в миналото има доста печални опити за сътрудничество с Южна Корея, надявам се днес да поставим едно ново начал. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с корейския му колега Ли Нак-Йон.

"България в миналото има доста печални опити за сътрудничество с Южна Корея, надявам се днес да поставим едно ново начало. То има смисъл, ако подпишем големи договори. Корея е водеща в автомобилостроенето, предстои бум в развитието на електроавтомобилите. България е изключително място това да се развие в един голям завод. Същото важи за техните паркове в сферата на ИТ технологиите. Надявам се регионът, от който идват, да се успокои. Цял свят се тревожи", каза Борисов.

Ли Нак-Йон благодари на българското правителство, което подкрепя политиката на Южна Корея срещи ядрените опити на Северна Корея.

"Благодаря за гостоприемството. Около 2 часа разговаряхме на четири очи с нашата делегация. Споделихме уменията си в различни сфери и искреното си мнение. Двете страни ще си сътрудничим в сферите на енергетиката, инфраструктурата, технологиите, производството на коли. В Корея ще споделя мнението си как да увеличим сътрудничеството си в различни сфери. Когато се прибера, ще подготвим посещение на г-н Борисов в Корея."

Това каза още Ли Най-Йон.