Кубрат Пулев призна, че отношенията му с промоутърите от германската компания "Зауерланд" никак не са блестящи и догодина, когато договорът му изтича, той може да тръгне по друг път.

Кобрата даде днес пресконференция, най-вече за да опровергае съмненията, че се е уплашил и скрил от мача от Антъни Джошуа, който трябваше да се играе тази събота в Кардиф, но пропадна заради контузия на българския боксьор.

"Отношенията ни не са идеални, по принцип отношенията между боксьор и мениджър са сложни, каза Пулев. - Няколко пъти съм им казвал, че трябва да слушат и моята дума и да имаме по-добри контакти, за да вървим напред. Имаме търкания понякога. Но колкото и да не се разбираме, аз съм им длъжник, стигнах дотук благодарение на тях. По принцип мениджърите мислят само за пари, за тях боксьорите са средство за изкарване на пари. Но за да става това, боксьорът трябва да мачка, да върви напред, така че имаме взаимен интерес. Сега за мача с Джошуа не станаха добре нещата. Имаше само два месеца и хайде да играем! Когато иска той. Чакахме Кличко, той изненадващо се отказа от реванш и трябваше да форсираме. Времето за подготовка бе малко и така има риск от контузии."

Пулев иска да стъпи в Америка, където да му бъдат организирани мачове на някои от боксовите федерации. Със или без "Зауерланд" зад него. За Кобрата САЩ е неизследвана територия, а в последните години тежката категория е станала много интересна, смята той.

Все пак той ще продължи да се готви при германския треньор Ули Вегнер, който притежава огромен опит. Кубрат разчита да осъществи контакти с боксови мениджъри в края на тази седмица покрай мача на брат му в Чикаго.

Той също иска да се бие в този град - заради голямата българска диаспора. На първо време Пулев се надява да се възстанови от контузията, а това се очаква да стане до края на годината.

"Не съм се уплашил от мача с Джошуа, продължи официалният претендент за титлата. - Няма как хем да искаш мач, хем да се уплашиш. Рано или късно такъв мач ще има, аз ще се подготвя добре и ще победя. Ако бях за парите и трима като Джошуа да бяха на ринга, аз щях да изляза. Но за мен е важна победата, аз не съм на олимпийския принцип. Искам да спечеля световната титла, а не да печеля пари. Това не е градско първенство на София, за да победя с едната ръка, а двубой за световната титла. Не един път съм играл с контузии, много повече отколкото Джошуа. Най-късно догодина ще има такъв мач и аз съм сигурен в победата, знам какво мога."

Кобрата обясни, че е получил контузията по време на спаринг. Има разтежение и дори леко разкъсване на мускул. След това е тренирал цяла седмица - без спаринги. Едната му ръка не може да се движи с пълния си обем движения, поради което Пулев се е почувствал неподготвен и е отказал мача. Негови съперници са го съветвали да излезе и да се бие - най-вече заради парите.

Според Кубрат предстоящия мач на Джошуа с неговия заместник Карлос Такам ще е "спаринг" за британския шампион. Предвид това, че боят е организиран за един час.

"Джошуа да тренира и да се готви за мен", заключи Пулев.

По-малкият брат на Кубрат - Тервел, ще се изправи в петък на галавечер срещу американеца Брайтън Норууд. Срещата ще бъде 6 или 8 рунда. Норууд е изиграл като професионалист 4-5 мача, колкото и Пулев.

Първоначално е бил планиран друг съперник, който се е отказал.