Красимир Балъков открива своя школа в Германия, съобщава официалният сайт на един от големите в българския футбол. „Футболно училище Балъков” ще обучава деца между 6- и 14-годишна възраст в Ройтлинген (недалеч от Щутгарт).

Амбициозният проект предвижда специална концепция за подготовка на таланти. Акцентите падат върху изграждането на професионални навици и възпитаване в ценностите на съвременното общество като уважение, толерантност, отговорност, дисциплина...

Ще се отдаде и дължимото на забавлението, което е задължително условие за успех при децата от тази възраст.

Екип от лицензирани треньори ще обучава младите футболисти. Сред тях има български специалист - Пламен Михов, бивш изпълнителен директор на "Нефтохимик" и шеф на детско-юношеския футбол в БФС. Децата ще тренират при много добри условия.

Идеята за създаването на футболното училище на името на един от най-обичаните от феновете на "Щутгарт" играчи на „швабите” датира отдавна. Тя е обмисляна дълго време от Краси и е приета с ентусиазъм от негови колеги и приятели, които го подкрепят при реализирането ѝ. Помага му и клубът "Щутгарт" със своята футболна академия.

Бившият плеймейкър и капитан на националния отбор от доста време работи по подобен проект, който да осъществи и в България, но проблеми най-вече от бюрократично естество забавят реализирането на тази негова мечта.