Кевин Спейси отговори на обвинения, че е отправил сексуални предложения към непълнолетен, като уточни, че не си спомня случай с актьора Антъни Рап, но се извинява „ако се е държал така, както го описва Рап“. В същото изявление актьорът ветеран за първи път публично обяви, че е гей.

„Тази история ме насърчава да споделя още нещо за живота си“, призна Спейси.

В интервю за сайта „Бъзфийд“ публикувано в неделя вечерта, Рап разказва, че е бил на купон в апартамента на Спейси през 1986 г. и в края на вечерта, Спейси го положил на леглото и се опитал да легне върху него. Двамата се познавали от общата им работа на Бродуей. Рап, дете актьор по това време, бил на 14, а Спейси – на 26, съобщава сайтът.

Репортажите с твърдения за продължаващ сексуален тормоз и злоупотреби от страна на филмовия магнат Харви Уайнстийн са подтикнали Рап да разкаже публично за Спейси; той е споделил случая с приятели през 90-те, твърди изданието.

„Разказвам моята история, окуражен от десетките смели жени и мъже, които осветляват този проблем с надеждата, че ще предизвикат промяна – казва Рап в изявлението си. – Това е всичко, което исках да кажа за преживяното от мен, и на този етап няма да коментирам повече.“

Часове по-късно, Спейси написа в Туитър, че е ужасен от споделената история.

„Честно казано не си спомням тази среща, това трябва да е било преди повече от 30 години – продължава Спейси. – Но ако съм се държал, както описва той, му дължа най-искрено извинение за дълбоко неприемливото си пиянско поведение и съжалявам много за чувствата, с които той е живял всичките тези години”.

Известен като много лаконичен относно личния си живот, Спейси за първи път публично коментира слуховете за сексуалната си ориентация.

„Както знаят най-близките ми хора, аз съм имал връзки и с жени, и с мъже – пише Спейси. – Сега избрах да живея като гей. Искам да бъда честен и открит и това започва с осмисляне на собствено ми поведение.”

Площад Славейков