Социалдемократическият съюз (СДСМ) спечели и втория тур на местните избори в Македония. Управляващата партия на премиера Зоран Заев взе 19 от общо 35 общини, в които имаше балотаж.

Демократическият съюз за интеграция (ДСИ) на Али Ахмети спечели в 8, Албанският алианс на Зиядин Села в 3. ДПА и движението "Беса" печелят по едно кметско място. ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски печели в 2 общини.

На първия тур партията на Зоран Заев спечели във всички големи градове на страната - Скопие, Битоля, Охрид, Струмица, Прилеп.

През следващите 4 години СДСМ ще управлява общо в 56 общини, ДСИ в 10, ВМРО-ДПМНЕ в 5, Албанският алианс в 3, а движението "Беса", ДПА и Демократическата партия на турците (ДПТ) в една община.

В три общини спечелиха независими кандидати. Кавадарци е единственият голям град, където печели ВМРО-ДПМНЕ.

Груевски вече заяви, че не признава изборните резултати и поиска "връщане на демокрацията". Той се обяви и за предсрочни парламентарни избори.

Заев определи вота като демократичен и честен. Според него Македония върви в правилната посока и това е една голяма победа за гражданите. Той призова ВМРО-ДПМНЕ да се държи като отговорна политическа сила.