Тази седмица Григор Димитров ще участва на последния турнир от серията "Мастърс 1000" за годината - в Париж. Първата ни ракета даде интервю за официалния сайт на надпреварата, в което говори за турнира във френската столица, а също така за финалите на сезона в Лондон по-късно през ноември.

Димитров за първи път в кариерата си ще играе на форума край Темза. Не само това е причината да казва, че 2017-а е най-добрата му година досега.

„Обичам да играя в Париж. Живял съм в този град, познавам го добре. Хората тук са страхотни, започва най-добрият ни тенисист. - Да, това е най-добрият ми сезон, няма съмнение. Спечелих големи турнири, пропуснах някои и това ми помогна да остана свеж. В крайна сметка резултатите говорят достатъчно. Ще играя на финалите в Лондон, а това е голямо постижение не само за мен, но и за екипа ми. През последните седмици играх много добре. Понесох и някои тежки загуби, но не спирах да вярвам. Вероятно ще осъзная какво точно съм сторил едва когато пристигна в Лондон."

Гришо, който никога досега не е прескачал третия кръг в Париж, е поставен под номер 6 в схемата. Негов първи съперник във вторник или сряда ще е французин - Беноа Пер или Ришар Гаске.

"Показвах постоянство в изявите си през целия сезон. Класирах се на четвъртфинали, полуфинали почти всяка седмица... Така успях да се върна в топ 10, а основна заслуга това да се случи е фактът, че започнах да побеждавам дори когато не играя добре. Което беше най-важното. Тренирах допълнително дори и тогава, когато не бе нужно“, добавя Григор Димитров.