Netflix ще спре с номинираната за наградите "Еми" политическа драма " Къща от карти (House of Cards)" след приключването на излъчването на предстоящия шести сезон. Това  стана ясно насред избухналия скандал с обвиненията за сексуално насилие, отправени към звездата на сериала Кевин Спейси.От „Нетфликс“ обявиха, че решението да сложат край на поредицата било подготвяно от месеци.  Моментът на обявяването на новината обаче дойде по-малко от 24 часа след като Спейси, една от звездите в „Къща от карти“, бе обвинен в сексуален тормоз от актьора Антъни Рап, 14-годишен по време на случката.

Последните епизоди от сериала, в който играят Кевин Спейси и Робин Райт като закоравели политически фигури в правителството на САЩ, ще се излъчат през 2018 г.

Обвиненията на Антъни Рап към Спейси за първи път бяха разпространени от  Buzzfeed в понеделник. Спейси отговори в туитър с извинение, като обяви, че не си спомня инцидента, но ако това се е случило, смята, че "е дълбоко преприемливо поведение в пияно състояние". 

В понеделник Media Rights Capital и Netflix разпространиха изявление в отговор на обвиненията срещу Спейси, в което се казва, че "те са много разтревожени". 

Пред "Гардиън" говорител на Netflix потвърди, че решението за края на сериала е било взето месеци по-рано и няма общо с обвинениета срещу Спейси.

Излъчването на "Къща от карти" започна да се излъчва през 2013 г. и разказва историята на съпружеската двойка Франк и Клеър Ъндъруд, изиграни от Спейси и Райт, които с манипулации и убийства си проправят път в политиката до Овалния кабинет на Белия дом. Сериалът има 35 номинации за "Еми" и има 35 награди "Златен глобус" като Спейси и Райт са печели глобуси за своята игра.

Оценките за първите два сезона на сериала бяха много високи, но следващите сезони бяха посрещнати по-противоречиво.

Създателят на "Къща от карти" Бо Уилмон също излезе със заявление в туитър, в което казва, че "не е станал свидетел или не е знаел за някакво неподходящо поведение по време на снимки или между тях", докато е работил със Спейси в сериала, но, че "приема докладите за подобно поведение много сериозно".