Задочен спор между пиара на премиера Бойко Борисов Севдалина Арнаудова и бившата служебна вицепремиерка за европредседателството от БСП Деница Златева тръгна от фейсбук. Причината - думи на Златева на брифинг на "Позитано" 20 днес в отговор на заявката на ГЕРБ, че ще прави регистър на фалшивите новини на левицата.

На брифинг Златева попита ГЕРБ:

„Фалшива ли е новината, че лично премиерът Бойко Борисов се е обадил на лидера на БСП Корнелия Нинова, за да ме покани да остана на поста в правителството? Фалшива новина ли е фактът, че имахме личен разговор с него по този въпрос? И след обсъждане на ИБ на БСП препотвърдихме решението си, взето на Национален съвет на партията, че няма да влизаме в никакви коалиции и да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция. Фалшива новина ли е, че служебният премиер Огнян Герджиков се срещна по молба на Бойко Борисов с Корнелия Нинова по същия въпрос? Фалшива новина ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание под претекст, че по този начин ще се формира дневният ред на парламента?”

Малко след това Севдалина Арнаудова отговори публично на това във фейсбук. Първоначално "тагът" към профила на Златева бе активен, но след това представителката на левицата го е премахнала и вече е неактивен:

Deniza Slateva, не помниш ли колко пъти идваше при Boyko Borissov (Бойко Борисов - б.р.) в партийната централа на НДК на 17-ия етаж,„ зад гърба на Корнелия Нинова? Аз помня поне две такива срещи... Не помниш ли и колко вътрешна съпротива имаше тогава в теб, че твоята председателка иска да провали европейското председстелство? #спомниси#, заяви тя. 

 

Известно време отговор от Златева нямаше. Малко по-късно такъв дойде от пресцентъра на БСП, от името на Златева. Той гласи:

"Като ресорен вицепремиер по председателството бях поканена на разговор от г-н Борисов в централата на ГЕРБ, на който предоставих цялата информация по подготовката на България за председателството на Съвета на ЕС. На втората среща му отказах да бъда част от настоящия кабинет. Двете срещи никога не са били тайна и за тях съм информирала Изпълнителното бюро на НС на БСП.