Румяна Бъчварова, която е шеф на кабинета на премиера Бойко Борисов отрече твърденията, че в Брюксел има недоволство от това, че "Обединени патриоти" са във властта.

"Брюксел не поставя този въпрос. За хората в Брюксел начело стои ГЕРБ, който се е доказал на три поредни избора. Това печели голям респект и доверие".

Това заяви Бъчварова пред бТВ. И допълни, че дали вицепремиерът Валери Симеонов ще подаде оставка е негово лично решение. Според нея обаче това не е сериозен казус.

Бъчварова коментира и вота на недоверие за корупцията, който се подготвя от БСП. Според нея правителството е достатъчно стабилно и има ясна програма. Бъчварова смята, че това реално е вот на недоверие за цялостна политика. Тя изтъкна, че той ще бъде по времето на председателството на Съвета на ЕС, което показва, че се търси пропаганден ефект.

"Това, че здравният министър си подаде оставката, не значи, че се признава за виновен. Това е неговата морална позиция", каза Бъчварова по повод оттеглянето на проф. Николай Петров.

Тя приветства факта, че прокуратурата отново ще проверява сделката, заради която министърът подаде оставка. Според нея премиера няма да предложи човек за поста без да го съгласува с патриотите. Тя смята, че новият министър трябва да бъде човек, който да не показва зависимост от частни интереси.

Бъчварова каза, че ГЕРБ има нужда от алтернатива, но тя трябва да бъде умна.

"Всички имаме нужда от коректив. Нека да бъде състоятелно, умно. Кабинетът все още има големи шансове и голяма подкрепа. Нямаме притеснения да има чак толкова страшни случаи, които да обърнат мнението на депутатите", убедена е Бъчварова.