ЦСКА-София привлече холандеца Роланд Алберг (27 г.), информира официалният сайт на клуба. Новото попълнение подписа предварителен договор с "червените", а контракт за 2 години ще влезе в сила от 1 януари 2018 г.

Офанзивният плеймейкър идва от американския "Филаделфия Юнион". За последните два сезона в Мейджър лигата на САЩ е записал 53 мача и 16 гола. Преди това Алберг играе две години и половина за холандския АДО "Ден Хааг", с който в 71 срещи в елитната Ередивизие отбелязва също 16 попадения.

Алберг е висок 180 сантиметра. Той е юноша на АЗ "Алкмаар", а във визитката му личи още престой с над 50 двубоя и 11 гола за "Екселсиор", както и трансфер в елитния турски "Елазигспор". Роланд е бивш юношески и младежки национал на „лалетата".

„Очаквам с нетърпение да се присъединя към новите си съотборници. Наясно съм в какъв клуб идвам - с богата история и традиции, с невероятна публика и атмосфера на стадиона. Аз съм темпераментен играч и всичко това напълно съвпада с моето желание да вървя напред и да печеля успехи", коментира футболистът пред официалния сайт на "червените".