ЦСКА-София показа договорите за базите си с Министерството на младежта и спорта. Клубът на Гриша Ганчев явно бе провокиран от декларации на алтернативния ЦСКА-1948 през последните дни, в които се задават въпроси защо споразуменията се крият.

ММС отказа да ги извади на показ.

От публикуваните на официалния сайт документи (лист по лист) е видно, че "червените" плащат по 43 158 лв. месечен наем за стадион "Българска армия" и 38 941 лв. за комплекса в "Панчарево", където собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов направиха мащабен ремонт, като възстановиха терените, съблекалните и бунгалата.

Общо ЦСКА-София дава на спортното министерство 82 099 лв. на месец.

Договорите бяха сключени през миналата година, след като Красен Кралев прекрати концесията за същите бази с фалиралия ПФК ЦСКА АД. Сега предстои процедура по отдаване на Армията и "Панчарево" на нов дългосрочен наем.

ЦСКА 1948 също има апетити към спортните обекти.

Ето какво се казва в съобщението на ЦСКА-София:

"Армейци, 

поради големия интерес към договорите за наем на базите на ЦСКА с Министерството на младежта и спорта от определен кръг хора ги публикуваме, за да стане ясно на всички, че ЦСКА е единственият отбор, който продължава да плаща, за да използва собствените си бази.

Надяваме се, че така ще задоволим любопитството на всички, които си мислят, че ЦСКА не играе по правилата.

От ръководството"