Случаят с 14-годишния Антъни Рап, за когото Кевин Спейси твърди, че не помни, изглежда няма да се окаже единственото провинение на актьора – и той е на път да стане следващата прочута личност от Холувид, позволявала си непристойни сексуални действия.

Виктория Федърстоун, артистичен директор на лондонския театър „Ройъл корт“, бе попитана в интервю по Радио 4 дали знае за простъпки на Спейси от времето му като директор на „Олд Вик“.

„Мисля, че много хора в театъра и в творческата гилдия са запознати с редица истории на мнозина от дълги години и Кевин Спейси е от онези, за които имаме притеснения, да“, отвърна Федърстоун.

Надийн Уест, цитирана от „Дедлайн“, съобщи в туитър, че неин приятел е бил жертва на Спейси:

„К.С. сграбчи мой млад приятел, докато двамата работиха заедно в „Олд Вик“. Очевидно той беше известен като човек, когото да избягваш. Тъжно, но не съм изненадана.“

Бившата водеща на новините в телевизия WCVB Хедър Ънръх обвинила носителя на "Оскар", че е нападнал неин близък. В туитър, повече от две седмици преди Рап да получи извинение, тя написа:

„Скандалът с Уайнстийн ме окуражи… Бях почитателка на Кевин Спейси, преди той да нападне мой обичан човек. Време е доминото да падне.“

Не изглежда случайно и публикуването на официално становище на „Олд Вик“, чийто артистичен директор Спейси бе от 2004 до 2015 г. Прочутият лондонски театър призова евентуални жертви на актьора да отправят анонимно обвиненията си, ако досега не са можели да ги изрекат.

„Неуместно поведение на когото и да е, работещ в „Олд Вик“, е напълно неприемливо – посочват от институцията. – Ние целим да изградим сигурна и подкрепяща среда без предразсъдъци, безпокойство и тормоз от всякакъв род на всякакво ниво. Искаме служителите ни да се чувстват уверени, оценени и горди да са част от семейството на „Олд Вик“. Няма да бъде толерирано каквото и да е поведение, което противоречи на тези цели.“

Срути се и "Къща от карти"

Междувременно се оказа, че „Нетфликс“ не просто ще прекрати сериала „Къща от карти“ след шестия му сезон. Мрежата официално оповести, че прекратява продукцията на сезона „до второ нареждане“ след обвиненията срещу водещия актьор в поредицата. В становището на „Нетфликс“ и продуцентите от „Медия райтс кепитъл“ се посочва, че продукцията спира, за да се даде време да се прецени настоящата ситуация.

В понеделник стана ясно, че „Къща от карти“ ще приключи след планирания вече шести сезон през 2018-а – но от „Нетфликс“ настояваха, че решението е взето още преди месеци. Сега според „Варайъти“ продуцентите подготвят паралелен сериал от историята.

Първият сезон на „Къща от карти“ има девет номинации за наградите „Еми“ – така за първи път сериал на онлайн стрийминг платформа получи толкова широка популярност сред зрителите.

"Площад Славейков"