Не смятам, че българското общество днес е готово да приеме като алтернатива БСП и ДПС. Така зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира идеята за вот на недоверие на социалистите.

"Когато излезе новината за вота на недоверие прочетох и друга новина. По данни на Евростат 6.1% е безработицата. Намаление само за 1 година от 7.2% на 6.1%", изтъкна Цветанов.

Той заяви, че все още няма предложено име за нов министър на здравеопазването.

"Вчера на политически съвет темата беше само маркирана, без да имаме конкретно лице, което да е обсъждано като окончателно решение. Няма обсъждани имена. За възможните варианти се запознаваме повече от медийните публикации", заяви Цветанов.

ТИ добави, че подалият оставка проф. Николай Петров е доказан професионалист и досега не е чувал никой да каже лоша дума за него.

"Той е толкова внимателен и ерудиран, не съм присъствал или чул да е повишил тон. Винаги е много консенсусен и търси диалога, за да реши проблемите, които стоят", каза Цветанов.

Според него случилото се с проф. Петров може да се приема като сценарий, заложен по време на служебния кабинет, защото от тогава датира одитния доклад.

"Вчера, когато говорихме с Валери Симеонов и с колегите, казаха, че дори самият Николай Петров не е знаел, че това е човекът, който живее на семейни начала с неговата дъщеря. Не искаме да бъдем разследващ орган и морална политическа полиция. Съобразяваме се с обществените нагласи и с това, което предизвиква негатив в управлението и личното решение на Николай Петров", обясни Цветанов.