Григор Димитров преодоля представителя на домакините Ришар Гаске - 6:4, 6:4, във втория кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Париж.

Българинът за първи път в кариерата си достига толкова високо в надпреварата на твърди кортове във френската столица. В четвъртък той ще спори с "машината за асове" Джон Иснър (САЩ).

Днес първата ни ракета се представи доста солидно срещу съперник, балансът му срещу който вече е 3:4. Димитров е спечелил последните три срещи между двамата.

Хасковлията и Гаске разменяха сервис геймовете си без особени проблеми до 5:4 в полза на българина. Тогава той нанесе решителен удар, като се възползва още от първия брейкпойнт, който бе с цената на спечелване на сета - 6:4 и 1:0.

Втория сет бе почти пълно копие на първия. При 3:2 Димитров пропусна да пробие Гаске в гейм, който продължи над 10 минути, а първата ни ракета изтърва цели 4 брейк пойнта.

При 5:4 обаче Григор отново беше безпощаден и затвори мача след ново 6:4.

Сега наред Джон Иснър, който е финалист от миналата година. Американецът има едно силно оръжение, но когато то върви, може да отчае всеки един съперник - сервисът.

Резултатът между Димитров и Иснър дотук е 1:1. Гришо би високия янки на полуфинал в Синсинати, след което взе титлата.

Днес стана ясно, че в понеделник Григор Димитров ще е на рекордното за него 6-о място в световната ранглиста. Никога досега той не е бил толкова високо - най-доброто му постижение е осмата позиция. Димитров ще изпревари Новак Джокович и Анди Мъри, които губят много точки, тъй като не играят в Париж.

При добро представяне във френската столица и на финалите на ATP в Лондон, най-добрият ни тенисист в историята може да посрещне Нова година дори под №5.