Актуалният първенец в Шампионската лига "Реал" (Мадрид) загуби с 1:3 гостуването си на "Тотнъм" на стадион "Уембли". Така първата в историята визита на най-успелия футболен клуб в света в Храма на футбола завърши с тежко поражение.

За първи път от дълго време насам "белите" (снощи играха в черно) преклониха глави за втори пореден път, след като през уикенда отстъпиха пред каталунския "Жирона" в испанското първенство с 1:2. Нещо не е наред в редиците на "лос меренгес".

Те можеха да загубят и по-тежко в Лондон, "шпорите" направиха пропуски при 1:0 и 3:0.

В същото време "Тотнъм" си осигури участие на осминафиналите в Шампионската лига, а има големи шансове да спечели първото място в група Н, където са още "Борусия" (Дортмунд) и "Апоел" (Никозия). Двубоят между тях завърши 1:1 на германска земя - изненадата снощи.

Така "Тотнъм" има 10 точки, "Реал" е със 7, а "Борусия" и "Апоел" имат по 2.

В група G "Порто" би "Ред Бул Лайпциг" с 3:1 и изскочи на второ място с 6 т. Първи е "Бешикташ" с 10, турците тряваше да догонват срещу "Монако", но все пак стигнаха до 1:1 в Истанбул.

Германците и тимът от Монте Карло са съответно с 4 и 2 т.

"Манчестър Сити" вече мисли за следващата фаза след пореден успех в гр. F - 4:2 като гост на "Наполи". Домакините поведоха в резултата, после направиха 2:2, но по-високата класа на "гражданите" си каза думата и те си тръгнаха с 3 точки.

"Шахтьор" също се нуждаеше от обрат срещу "Фейенорд" - 3:1. "Сити" води карето с 12 т., втори е украинският тим с 9, "Наполи" остана с 3, а "Фейенорд" е без актив.

Доминацията на англичаните в груповата фаза допълва "Ливърпул", който подчини "Марибор" с 3:0 с три гола след почивката и дори си позволи да пропусне дузпа.

В пряк сблъсък за второто място пък "Севиля" успя да надделее с 2:1 срещу "Спартак" (Москва). "Ливърпул" е № 1 с 8 точки, "Севиля" е със 7, "Спартак" - 5, "Марибор" - 1.