Днес Йордан Господинов хвана "най-важната" дузпа в живота си. Това стана в 78-ата минута на мача между ветераните на "Витоша" (Бистрица) и "Левски", завършил 2:0 за "тигрите", водени от Бойко Борисов.

Именно премиерът - капитан на своя отбор, застана зад топката, каквато е практиката във "Витоша", но Господинов я изби при силния удар и помогна на "сините" да избегнат по-тежко поражение. 

Преди изпълнението стражът на "Левски" и капитанът на бистричани се шегуваха, спортсменски си удариха юмруците.

 

Видео Sportal.bg

Господинов бе част от звездния тим на "Левски", в който личаха още Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Христо Йовов, Дончо Донев...

Кой е Йордан Господинов?

Бившият вратар е роден на 15 юни 1978 г. в Сливен. Звездата му изгря в "Нефтохимик", за който има 141 мача в "А" група. Беше сред най-перспективните и добри на своя пост в родния футбол, има и 4 срещи за националния отбор.

Играл е също така за "Левски", "Литекс", гръцкия "Пансерайкос", "Славия", "Локомотив" (Мездра), "Калиакра" (Каварна), "Конкордия" (Княжна, Румъния), "Локомотив" (Пловдив) и отново "Нефтохимик", където през 2015-а прекрати кариерата си.

В момента Господинов работи като треньор на вратарите в столичния "Локомотив". Също така е сред най-изявените футболни анализатори в тв каналите "Диема Спорт".

Как ли ще продължи кариерата му след спасената дузпа?