След броени дни лонг-айлъндци и гостите на полуострова (вдясно от Ню Йорк на картата) ще видят ексцентричната поп певица Лейди ГаГа в поредната ѝ необичайна форма. Този път, вместо да се облича в сурови говежди пържоли или да се вживява в безумни образи, нейно шантаво величество ще се превъплъти в 23-ма герои от класически живописни платна.

Американският художник Ричард Уилсън е отдавна известен със своите експериментални театрални пърформанси, в това число и с няколко колаборации с Филип Глас (най-известното им произведение е операта "Айнщайн на плажа"). Наскоро Уилсън създаде линия визуални произведения на изкуството, сред които и серия видеопортрети. В тях авангардистът показа по нетрадиционен начин личности като Михаил Баришников, Уинона Райдър, Брад Пит и Изабела Роселини. Следващата знаменитост, която доброволно се остави на въображението на художника, е именно Лейди ГаГа.

Смъртта на Гага-Марат.

Певицата (в подходящ грим и стил) е заела местата на герои от знаменити класически живописни платна - "Смъртта на Марат" на Жан-Луи Давид, "Портрет на мадмоазел Каролина Ривер" на Жан Огюст Доминик Енгр, "Главата на Йоан Кръстител" от Андреа Соларио и т. н. Миналата зима експозицията бе показана в Лувъра, а сега се реди в културния център Watermill Center 26 на Лонг Айлънд и ще продължи до 14 септември.