Бившият френски национал Патрис Евра се забърка в страхотен скандал по време на загрявката преди мача "Витория" (Гимараеш) - "Олимпик" (Марсилия) от Лига Европа.

Защитникът е много близък приятел на Димитър Бербатов, двамата се наричат един друг "брат от друга майка". Евра бе сред гостите на Бербо и Луиш Фиго на звездния им мач в София по-рано тази година.

Патрис Евра и съотборниците му в "Олимпик" се готвеха за двубоя с "Витория", когато започна размяна на реплики между някои фенове на марсилци и част от играчите. Най-активен сред тях бе Евра, който прескочи рекламните пана и се насочи към запалянковци, които пък бяха слезли от трибуната си.

 

Последва ритник от страна на Евра в главата на зрител. Патрис моментално бе изтикан встрани от свои съиграчи и скандалът бе потушен. Съдията бе информиран за постъпката на защитника и му показа червен картон доста преди началото на срещата.

Кой кого е провокирал повече, тепърва ще се изяснява. Запалянковците на "Олимпик" са известни със своите доста крайни на моменти реакции както към своите, така и към чуждите.

Патрис Евра също не е от най-кротките футболисти. Той често се забърква в скандали, особено в периода в "Манчестър Юнайтед", откогато датира дружбата му с Бербатов. През 2008 г. играчът бе наказан за четири мача, след като се сби с един от служителите, които поддържат терена на стадиона на "Челси".

Медиите пък припомниха за прочутия кунг-фу ритник, който Ерик Кантона нанесе на фен на "Кристъл Палас" през януари 1995 г. с екипа на "Юнайтед".