Старши-треньорът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо трябваше да прекъсне подготовката си за неделния тежък сблъсък срещу шампиона "Челси", за да уреди сметките си с испанското правосъдие.

Тази сутрин португалецът пътува до Мадрид, за да се изправи пред съд за предварително изслушване по разследване за укриване на данъци в размер на 3,3 милиона евро, докато бе наставник на "Реал" (Мадрид).

На излизане от залата Специалния обяви, че се е разбрал с прокуратурата да плати въпросните 3,3 млн. и така да избегне дело.

"Не претендирах за нищо. Платих и подписах споразумение с държавата, че съм изряден по отношение на данъците си", бе краткият коментар на Жозе на излизане от залата.

Обвинението срещу Моуриньо беше, че през 2011-а и 2012 г. е укрил съответно 1,6 и 1,7 милиона евро данъци от имиджови права.

Той е поредният футболен човек в дълъг списък от длъжници към испанската хазна. Лионел Меси и баща му отнесоха условни присъди, отделно от това си платиха. Същото направиха Фабио Коентрао, Рикардо Карвальо, Радамел Фалкао, Анхел ди Мария...

Засега единствено Кристиано Роналдо не иска да сключи споразумение, а от него прокуратурата търси 14,7 милиона евро. Асът на "Реал" (Мадрид) е готов да отиде на съд. През лятото той заяви, че не е излъгал и с цент и дори заплаши да напусне "Реал".