Да, лудият Джеф Уотърс отново е тук! И думичка да не знаеш английски, разбираш визитката му, в която пише: vocalist, guitarist, bassist, songwriter, engineer, producer, mixer and mastering engineer.

Канадците не е да нямат традиции в тежките "жици", а едноличната фирма на Джеф, наречена Annihilator, е марка от 1984 г. 

Бандата, за съжаление, така и си остава в "подстъпите" към голямата четворка - "Металика", "Мегадет", "Слеър" и "Антракс", но с гаранция има армия от верни ултраси.

Това пролича и в България на "Loud фестивала" край Аерогара София през 2012 г.

 

Pieces Of You бе обнародвано само преди дни - на 31 октомври. От него лъха музикантският "аз"-мога-всичко стил на Джеф. Но това не е непознато. Както например и това да свири върху неравноделни ритми, все едно извадени от училището в Широка лъка.

Възрастовото ограничение е изписано от самата банда – още в първите кадри на екрана излиза предупреждение за твърде картинното съдържание и покана да не се гледа от хора, чувствителни на тема престъпления, насилие и кръв. Добавете канибализъм и ще разберете защо предупреждението е и за клипа, и за текста на песента, който се изписва като субтитри.

Ето го и One to Kill, където интонационната среда не е много по-различна.

 

Бандата има впечатляващите 16 албума, последният от които е For the Demented  от 2017 г. Дискът ще бъде издаден на трети ноември чрез Neverland Music/Silver Lining Music.

Най големият хит на бандата си остава Alison Hell.