Да се иска вот на недоверие е право на опозицията, но е притеснителен момента, който БСП са избрали за това. Това каза пред журналисти днес премиерът Бойко Борисов, който бе в Бургаската област за съвещания на кризисния щаб, организиран там след наводненията миналата седмица.

"Ако допуснем, че целта (на вота на недоверие, бел. ред.) е да мине, това означава да се озовем без парламент по време на председателството. Затова казвам - периодът явно е подбран неслучайно", каза премиерът.

И илюстрира ситуацията с две "хубави български поговорки":

"Крадецът казва дръжте крадеца, в ада на българския казан не е нужно да се слагат пазачи. Ние можем да се дърпаме сами надолу в катрана, 6 месеца докато сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички глупости, които на някой му дойдат на акъла."

Борисов заяви, че ще се помогне на хората в региона, чиито къщи са пострадали от наводненията, макар че "надали гардероби и дивани ще могат да се възстановят".

"Но инфраструктурата изцяло ще я възстановим, 4,3 млн. лв. ще отидат за това. Ще направим обходен път, за да улесним трафика. 1,2 млн. ще отидат, за да улесним пътя около Меден рудник", каза той.

И отново върна темата към вота на недоверие:

"Да се надяваме, че няма да мине, защото пак няма да имате път. Ако е било лесно, да са го направили много преди нас."

Министър-председателят разкри и нова идея за законодателство на Министерски съвет - да се премахне давността за приватизации и "да се върнем в целия криминален преход на приватизации."