Воденият от Станимир Стоилов тим на "Астана" стана шампион на Казахстан за четвърти пореден път. В последния кръг отборът от столицата спечели с 2:0 срещу "Акжайк" като домакин, а преследвачът "Кайрат" (Алмати) се наложи с 3:2 срещу "Актобе".

Така "Астана" събра 79 точки, а "Кайрат" завърши с една по-малко. "Кайсар" на Стойчо Младенов остана шести.

Серията на "Астана" е рекордна не само в историята на клуба, а и за казахстанския футбол. Помощници на Стоилов в клуба са други двама български специалисти - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

След срещата с "Акжайк" и шампионското празнуване на терена Стоилов даде да се разбере, че бъдещето му в клуба е несигурно и той може да поеме в друга посока - оферти не липсват. До момента не е получавал предложение за продължаване на договора, а и да получи не е ясно какво ще реши.

Мъри, който записа участие с "Астана" в групите на Шампионската лига, а сега играе в Лига Европа, ясно заяви, че в клуба има финансови неуредици. Забавени са заработени премии още през миналия сезон, а за целия настоящ шампионат в отбора не са получавали бонуси. Той призова клубът да възнагради играчите, които в нито един момент не са се размрънкали, а през годините са заработили много пари на "Астана", правят го и в момента.