"Челси" би "Манчестър Юнайтед" с 1:0 в едно от дербитата на 11-ия кръг в английската Висша лига. Така "Манчестър Сити", който по-рано днес подчини "Арсенал" с 3:1, вече има аванс от 8 точки пред "червените дяволи" и "Тотнъм", които са втори и трети.

Двубоят на "Стамфорд Бридж" в Лондон бе решен с гол с глава на Алваро Мората в 55-ата минута. Попадението дойде напълно закономерно, тъй като домакините доминираха и създаваха ситуации пред Давид де Хеа, а до последните минути "Юнайтед" нямаше чиста голова възможност.

За разлика от мача с "Ливърпул" преди два кръга, този път тактиката на Жозе Моуриньо с "паркирането на автобуса" пред собствената врата не успя. В края на срещата гостите можеха да изравнят чрез Маруан Фелайни, но това нямаше да е много справедливо.

А Жозе отново преглътна поражение при визитата си на "Челси", на който донесе четири титли на Англия.

Другият манчестърски отбор - "Сити", продължава да лети и да подобрява най-добрия старт на отбор в ерата на Висшата лига. Днес "гражданите" изнесоха лекция срещу "Арсенал".

Кевин де Бройне откри в 19-ата минута, а Серхио Агуеро удвои от дузпа в 50-ата. В 65-ата Александър Лаказет намали, но надеждата на "топчиите" не трая дълго - в 75-ата Габриел Жезус бе точен за 3:1.

"Тотнъм" пък измъкна 1:0 от лондонския сблъсък срещу "Кристъл Палас" на "Уембли" в може би най-слабия си мач от началото на сезона.