Първата дама на САЩ Мелания Тръмп имаше разнообразни преживявания в Токио по време на официалната визита на американския президент в Япония. 

Заедно със съпругата на японския премиер Аки Абе тя посети търговския квартал Гинза, където разгледа истински перли в представителния бутик на японския производител на перли Микимото. Двете дами се размениха целувки и след това пиха чай.

 

По-късно се изкачиха до "тайния етаж" на сградата, до който имат достъп само височайшите гости на фирмата. Двете имаха урок и по улов на перли.

Двете първи дами не се виждат за първи път. Мелания Тръмп вече домакинства на г-жа Абе в Мар-а-Лаго по време на посещението на японския премиер в САЩ. 

"Прекрасно посещение", оцени видяното по-късно Мелания в туитър. По същото време Доналд Тръмп играеше голф.

Кокичи Микимото, основателят на марката "Микимото", е първият човек в света, който успешно култивира полусферична перла от стрида още през 1893 г. "Микимото" открива тайната да култивира красиви перли от толкова високо качество, че те наподобяват естествените перли", според уебсайта на компанията.

 "Красиви знаци", коментира Мелания по време на посещението си в начално училище в Киобаши Тцукиджи. Тя дори седна и реши да се пробва в калиграфията, като каза "да, бих желала за опитам".

Ентусиазирани малки японски ученици посрещнаха Мелания Тръмп при визитата ѝ в училището им. Тя също видимо им се зарадва, а всички позираха с вдигнати ръце със знака на мира. На тръгване децата я изпратиха с Over the Rainbow.

Мелания състредоточено изпробва уменията си в калиграфията.

След месеци в сянката на съпруга си Мелания Тръмп все повече се очертава като приятно, успокояващо присъствие в Белия дом, който е разтърсван от скандали. Наскоро обявената ѝ програма да помага на деца в неравностойно положение допринася за симпатичния ѝ образ, коментира Си Ен Ен.