Ума Търман даде сдържан и едновременно силно емоционален отговор, когато бе помолена да коментира потопа от обвинения в сексуален тормоз срещу различни мъже от киноиндустрията, съобщава сайтът The Wrap.

„Нямам нито дума за вас, защото съм се научила… не съм дете и отдавна знам, че… когато говоря с гняв, обикновено после съжалявам за начина, по който съм се изразила – каза тя, внимателно избирайки думите си и опитвайки да сдържа емоциите си, пред сайта „Холивуд Аксес“. – Така че чакам да се почувствам по-малко гневна и когато съм готова, ще кажа каквото трябва.“

Търман е работила с Харви Уайнстийн, обвинен в сексуален тормоз на вече над 90 жени – снимала се е в негови продукции няколко пъти, включително в двата филма „Убий Бил“ и „Криминале“. Търман играе и в „Красиви момичета“ и в „Повелителят на кухнята“, които бяха разпространявани от компании на Уайнстийн.

В момента продуцентът е обект на криминално разследване от правораздавателните органи в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис. В петък Нюйоркската полицейска служба заяви, че има „образувано дело“ срещу Уайнстийн и се събират доказателства, за да бъде издадена заповед за арест.

Изявлението на нюйоркската полиция дойде само един ден след като актрисата Паз де ла Хуерта съобщи, че  холивудският магнат я е изнасилил два пъти. Звездата от „Престъпна империя“ разказа пред „Ванити Феър“, че и в двата случая сексът не е бил по взаимно съгласие.

"Площад Славейков"