Нова трагедия разтърси частната езикова гимназия, в която учеше задържаният за убийството на 15-годишно момче в Борисовата градина Йоан Матев.

Днес на брифинг полицията потвърди, че внукът на директорката Василка Николова е задържан затова, че е убил в събота баща си и неин син Георги. 

Севелин Николов (24 г.) системно е злоупотребявал с наркотици.

Клуб Z напомня, че директорката Николова влезе в полезрението на медиите през февруари след обвиненията срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Тя демонстрираше доста нападателно отношение към медиите и дори заплаши, че ще съди всеки, който спомене училището, защото нарушава реномето му. 

В първите седмици след разкриването на Йоан Матев като евентуален извършител от прокуратурата намекваха, че и Василка Николова може да бъде обвинена в лично укривателство, ако се окаже, че тя и други педагози са знаели кой е "самотният бегач", убил Георги Игнатов през 2015 г., но са си мълчали.

Със сигурност между двете престъпления няма никаква връзка, каза днес на въпрос на Клуб Z шефът на столичната полиция Ивайло Иванов 

В събота нощта около 1 ч. под влияние на коктейл от марихуана и амфетамини Севелин е отишъл на адреса на баща си в кв. "Павлово". 24-годишният мъж бил подготвен с резервни дрехи и нож. Дори приятел го откарал до адреса, след като били на кръчма. После от компанията му заявили, че не са приемали насериозно нееднократните му заплахи, че ще убива баща си.

 Георги не е имал никакви шансове, защото е нападнат и многократно прободен, още както си е бил по бельо и е станал да отвори.

Това, както и липсата на следи от взлом или обир, дали насоки на полицията, че става въпрос за близък.

След като сменил няколко версии, младият мъж признал, че е бил "натрупал много омраза" към баща си. Той се развел с майка му през май т.г.

Няма данни да има други мотиви - например имотни.

За Георги е имало данни, че е посягал като насилник в семейството, но по информация на полицията, няма жалби срещу него, както и данни да е било нещо сериозно или крайно.

След деянието младият мъж отишъл до близката Боянска река, къдто е изхвърлил дрехите, с които е бил облечен и оръжието на престъплението. Впоследствие част от дрехите и ножът са намерени.

Севелин го очаква обвинение по един от най-тежките членове от НК - чл. 116, а утре ще внесат в СГС искане за налагане на най-тежката мярка.

Той досега не е осъждан, единствената му проява е през 2007, когато е бил непълнолетен – за хулигански действия.