Синът на актьора Ричард Драйфус се присъедини към обвинителите на Кевин Спейси. Той обвини звездата в неприлично сексуално поведение като по думите му Спейси го тормозел, докато баща му бил в същата стая, съобщава "Гардиън".

Хари Драйфус, който по това време е бил на 18 години, разказа своята история в материал, публикуван от Buzzfeed. В него той описва Спейси като "сексуален хищник", който се е чувствал уверен да го "обижда", знаейки, че младежът няма да каже и дума.

"Случи се една нощ, когато тримата бяхме сами в апартамента на Кевин за репетиция. Баща ми не видя, а аз не му споделих дълги години", пише сега Хари Драйфус. Историята е от 2008 г. Тогава Ричард Драйфус репетирал за пиесата  Complicit, чийто режисьор е Кевин Спейси, който по това време е художествен директор на  Old Vic.

Новите твърдения за сексуален тормоз са поредните към прочутия актьор, носител на "Оскар". Заради тях той беше уволнен от сериала "Къща от карти" и в момента е обект на разследване от полицията в Лондон. Първите разкрития срещу Спейси дойдоха от актьора Антъни Рап, според когото звездата се е опитал да го насили сексуално по времето, когато Рап е бил 14-годишен. 

Според Драйфус-младши по време на репетицията Спейси на няколко пъти поставял ръката си на бедрото му. Баща му не разбрал какво става, тъй като бил потънал в сценария. Когато младият Драйфус се преместил на друго място в стаята, Спейси го последвал и продължил да държи бедрото му.

Хари не съобщил на баща си за случилото се, защото се страхувал, че това може да предизвика вражда между него и Спейси. "Не исках да застраша пиесата", обяснява той.

Драйфус казва, че се опитвал да омаловажи случилото се като разказва на шега историята на партита. Но събрал смелост да говори публично, след разкритията за Харви Уайнстийн.

"Осъзнах колко важно е да добавя моя глас към хората, които искат по-добър свят. Свят, в който на могъщите мъже вече не им е позволено да се чувстват свободни да правят това, или по-лоши неща", пише младият Драйфус.

В изявление до Buzzfeed адвикатът на Спейси, Брайън Фрийдмън, казва, че "актьорът изцяло отхвърля обвиненията" на Драйфус.

Ричард Драйфус, на когото Хари за първи път разказва за случилото се четири или пет години по-късно, написа в туитър, че е "невероятно горд" от своя син.