Димитър Бербатов бе посрещнат като истински футболен крал в Индия, където ще играе през следващите месеци. Бербо подписа договор за един сезон с "Керала Бластърс", а първенството на страната започва този месец.

Миналата нощ той за първи път стъпи на индийска земя и въпреки неудобния час там - около 3:00, бе очакван от десетки фенове на "Бластърс", облечени в екипи с жълтия цвят на отбора.

Запалянковците се бяха подготвили специално с плакати, транспаранти, знамена и шалове. Посрещането се предаваше пряко във фенските страници на клуба във фейсбук и туитър.

 

 

Възгласи "Берба, Берба" огласиха салона за посрещане на летището в град Кочи, щом бившата звезда на ЦСКА, "Байер" (Леверкузен), "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед", "Фулъм" и "Монако" се появи пред феновете. Ветеранът също снимаше церемонията с мобилния си телефон. Почитателите на "Керала" му пяха и песен. 

Той вече се беше подготвил с фланелка на отбора, получи шал и цветя.

Първенството на Индия стартира на 17 ноември. "Керала Бластърс" ще се бори за шампионската титла. Треньор на тима е Рене Мюленстийн, бивш помощник на Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед" и на Мартин Йол във "Фулъм", когато българският № 9 играеше там.

В "Бластърс" се подвизава още един бивш играч на "Юнайтед" - защитникът Уес Браун. Досега тимът водеше подготовка в Европа.