Изказването на депутата от БСП проф. Иво Христов, че 80% от българите са "дебилни", предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Христов обаче има и своите фенове, които го защитават и дори го призовават да не се отказва от думите си по никакъв начин. Някой от тях смятат, че процентът на "дебилите" у нас е по-висок. Други не пропускат да обвинят медиите за скандала.

Ето част от коментарите в страницата на Христов. Те са написани по повод неговия опит да притъпи скандала с обичайното за такива случаи твърдение, че думите му са извадени от контекста.

Rose Blanche

"Зaщо се откaзвaте от думите си!? Точно тaкa е! 80% сa дебили зa жaлост. Или кaкто е модерно дa се кaзвa, функционaлно негрaмотни!"

Павлина Йорданова

"Смятам ,че има грешка в процентите. Повече са."

Denka Slavova

"Професоре, не се обяснявай, умните със сигурност са те разбрали правилно."

Lakov Lucesar

"94%"

Милен Райчев

"Браво, за пореден път проф. Христов уцели точно в десетката със своя анализ на създалата се ситуация. Никой няма право да се сърди при положение, че не желае и няма намерение да се промени, за да бъде пълноценен български гражданин. А колкото до паметника, само ще кажа едно - колко ниско можем да паднем си знаем само ние самите."

Stefi Nikolova Salve

"Не разбирам защо заблуденият бг народ изведнъж скочи като ощипана мома... огледайте се наоколо и вижте колко се държат нормално... фактът, че скачате обидени, показва колко сте дебилни... що се сърдите тогава?"

Ivan Stanchev

"Хахахаха ! Професоре, очевидно не сте уцелили процента на дебитата - повече са. И май започват да се превръщат в шизита. Мдааа.... излиза, че ненапразно американците са похарчили едни пари тук....."